Spring naar content

Lichtdragers in de duisternis

Vanmorgen na het ontbijt stond de dagelijkse toerusting op de planning. Vandaag ging het over de donkere bladzijde uit het woordeloze boek. Het woordeloze boek is een boekje alleen met kleuren en zonder woorden. Iedere dag staat één kleur centraal tijdens de kinderbijbelclub. Ook de huis-aan-huiswerkers hebben er ééntje op zak die ze kunnen gebruiken in de gesprekken. De vraag die was gesteld en besproken werd: Hoe leg je aan de kinderen uit dat ze niet alleen zonde doen, maar zondig zijn? Jan Bayense trok lijnen uit Romeinen 3.

Na de toerusting werd nog snel de wc-corvee gedaan en de waterflessen gevuld. Het was namelijk een warme dag! Gelukkig kunnen we met de clubs op alle plekken in de schaduw staan en de huis-aan-huis werkers pakken als het te warm is de schaduwkant van de straat.

Het opbouwen gaat al een stuk sneller dan gisteren, toen was het echt even erin komen. Ondertussen komen er al kinderen naar de clubs. De huis-aan-huiswerkers maakte tweetallen en gingen ook op pad.

Terwijl de jongeren op pad zijn in Kerkrade zit het team facilitair ook niet stil. Ze zuigen de zaal, ruimen op, de was wordt gedaan en wat er verder nodig is. Fantastisch! We geven ze een digitaal applaus.

Ook deze dag nemen we u weer mee in een aantal ervaringen.

Huis-aan-huiswerk:

‘Vandaag was het voor ons groepje een dag met verschillende ervaringen per tweetal. In Kerkrade wordt de strijd wel ervaren tussen de duisternis en het licht, tussen God en de duivel. ’s Ochtends ervoer een tweetal dat ze even moesten stoppen met het evangelisatiewerk en hebben ze samen Bijbel gelezen en gebeden en ’s middags wat rust gepakt, omdat dit wel even binnenkwam. Dit laat wel zien dat er echt gebed nodig is voor het werk en we in het werk volkomen van God afhankelijk zijn. Hierin zien we terug dat je in Kerkrade in de frontlinie staat van de geestelijke strijd. ’s Middags belde een ander tweetal ergens aan. Een man deed open en even later kwam zijn vrouw erbij staan. De vrouw was bekend met het christelijk geloof en zelfs opgegroeid binnen de biblebelt. De man stond sceptischer tegenover God en kwam meerdere malen met het probleem van het lijden. De vrouw geloofde wel in de Heere Jezus en zei dat er zonder Jezus geen verlossing is en geen vergeving van zonden. Ze bleken ook twee kinderen hebben die vroeger nog de club hebben bezocht. Deze kwamen ook naar buiten. Aan de hand van het woordeloos boek is het Evangelie uitgelegd. Uiteindelijk is er gebeden met de kinderen en hopen en bidden we dat ze naar de maaltijd komen, contact leggen en de christengemeente gaan bezoeken. Bid ook voor dit gezin, God is groot en in staat om ze allemaal tot Jezus te leiden. Er zijn veel andere gesprekken, maar ook dichte deuren geweest. We zijn vandaag echter ook bemoedigd door God toen we hoorden van kinderen dat zij heel het jaar naar de kinderbijbelclub hebben uitgezien en van wie de moeder zondag voor het eerst online met de dienst zou meeluisteren.’

Kinderwerk:

‘Het was een gezellig drukke dag vandaag. Bij onze ochtendclub waren twee keer zoveel kinderen als gisteren. Tot onze vreugde kwamen er elf kinderen vanuit de heggen en de steggen. Het was een donkere dag, niet letterlijk, maar figuurlijk, want de donkere bladzijde uit het woordeloos boek was vandaag aan de beurt. De donkere bladzijde gaat over dat we niet alleen zonde doen, maar ook zondig zijn. Zoals Romeinen 3:23 (tevens onze dagtekst) ons vertelt: ‘Want allen hebben gezondigd en missen de heerlijkheid van God.’ Gelukkig blijft het niet bij deze duisternis, we mochten de kinderen ook vertellen dat ze weer bij God mogen komen. Hier gaan we later deze week in de blog nog op in, dus stay tuned. Omdat er elf kinderen waren, was het een gezellige club. Mooi om te zien hoe de kinderen de Bijbelles verwerkten en de kern konden reproduceren. Na de club was er uiteraard voor de kinderen ook tijd voor sport en spel, doch warm was het wel. Het kwik in de thermometer tikte de dertig graden Celsius aan. Er werd gevoetbald en geknutseld. ’s Middags kwamen er wederom vijf kinderen op de club, aan wie wij het Evangelie middels het woordeloos boek hebben kunnen uitleggen. Fijn dat er weer zoveel kinderen waren. Tijdens de club kwam de buurman met zijn stoel naast de tent zitten en van een voorbijganger kregen we spontaan blikjes drinken. Fijn dat we een lichtend licht mogen zijn in het midden van de duisternis in Kerkrade. Na de clubs werd er onder het genot van een ijsje geëvalueerd. Wij kijken terug op een dag vol zegeningen.’

Stipt om half 6 ging de bel voor het avondeten. We renden naar binnen en nadat er gebeden was gingen de opscheppers in de houding staan om de andere kampgangers blij te maken met een bordje eten. Gelukkig was er daarna ook nog een bordje eten voor hen over. Het is altijd de vraag welke tafel eerst mag. Sommige kampgangers presteren het altijd om aan de laatste tafel te zitten. 😉

Vanavond was de traditionele sportieve avond. Na het eten werd de planning voor het volleybaltoernooi gemaakt. Rond 7 uur werd er, onder enig protest, gestart met een warming-up. Het viel reuze mee: het waren drie rondjes om het volleybalveld. Terwijl de aanmoedigende kreten klonken werd er fanatiek gevolleybald. Heerlijk om op deze manier met je groepje bezig te zijn en te ontspannen.
Er werd geconcludeerd dat sommige volleyballers nog wel wat toerusting en oefening nodig hebben!

De douches draaien op dit moment overuren om al de zweetdruppels weg te spoelen en de gezangen en psalmen galmen door de avond.

Voor vandaag groeten wij u en tot morgen!

Dankpunten

– Dat er op alle clubs kinderen waren vandaag;
– Dat we ondanks het warme weer de energie hebben gehad om de kinderbijbelclub te draaien of langs de deuren te gaan;
– De positieve sfeer tijdens de sportieve avond.

Gebedspunten

– Dat we geen hinder zullen ervaren van de verwachte regen;
– Dat de jongeren die lastige ervaringen hebben meegemaakt tijdens het evangelisatiewerk de moed niet zullen verliezen en morgen met hernieuwde energie aan de dag kunnen beginnen;
– Dat de mensen in Kerkrade die de deur bewust dicht houden en de kinderen die niet naar de club mogen komen op een andere wijze in aanraking zullen komen met het evangelie.

Steun ons werk met een gift

Ons werk is volledig afhankelijk van praktische en financiele gaven. Met een gift help je ons dit werk blijvend mogelijk te maken!

Menu
Scroll naar boven