Spring naar content

Afscheid met een lach en een traan

Gisteren hadden we een drukke dag met evangelisatiewerk en de maaltijd ’s avonds. Daardoor is het blogteam niet gelukt om een blog te plaatsen. We hopen dat u niet te lang heeft zitten wachten en ervan wakker heeft gelegen. 😉

De laatste dagen is het opstarten voor de één wat makkelijker dan de ander. Sommigen hadden echt een bak koffie extra nodig bij het ontbijt. 🙂

Tijdens de toerusting gisteren was de laatste bladzijde uit het woordeloze boek aan de beurt: Groen. Groen voor het groeien in het geloof tot de dag dat Hij komt. Het grootste gedeelte van de toerusting bestond uit het verdelen van de taken voor de maaltijd. Iedereen kan zijn talent kwijt, van opschepper, tot chauffeur of ober. Verder nog wat praktische tips, zoals dat het belangrijk is dat niemand alleen zit, maar ook dat je niet met z’n vijven bij één inwoner uit Kerkrade zit.

Daarna begon onze laatste dag in Kerkrade. Vooral voor de kinderwerkers een moeilijke dag, want het afscheid van de kinderen nadert. We zien ze opbloeien in de week dat wij er zijn en dan is het heftig om afscheid te nemen. Gelukkig kunnen we de kinderen vertellen dat Jezus blijft en hij hen altijd hoort en ziet.

Voor de laatste keer een ervaring van een kinderwerker:
‘Tijdens de middagclub hadden we niet heel goed weer. Het waaide hard en op een gegeven moment begon het ook te regenen. Wij waren al bezig om alle spullen die nog buiten de tent lagen naar binnen te halen, toen een van de kinderen op de club voorstelde om te bidden voor beter weer. Dat hebben we toen gedaan. Daarna gingen we verder met de club. Opeens viel het een van ons op dat het minder hard waaide en niet meer regende. Op dat moment zongen we precies “Hij is machtig, Hij is krachtig, Hij is prachtig en waarachtig, Hij is machtig, Jezus de Heer”. Dit was een mooie gelegenheid voor ons om de kinderen te laten zien dat God onze gebeden hoort en verhoort. Wij als clubleiding voelden Gods aanwezigheid. We hebben de kinderen verteld dat God niet altijd (meteen) doet wat wij van Hem vragen. Kortom we hadden een hele mooie club, waar de kinderen veel geleerd hebben.’

De huis-aan-huiswerkers hebben verschillende ervaringen, van veel dichte deuren tot mooie gesprekken. Ook werden er nog mensen voor de maaltijd uitgenodigd. Er zijn deze week veel folders verspreid van de activiteiten in Christengemeente Kerkrade045, het koffie-uurtje op dinsdag en citybijbels zijn uitgedeeld. We hopen en bidden dat God dit zal zegenen!

Aan het einde van middag heeft een aantal huis-aan-huiswerkers de zaal in het ‘Westhoes’ klaar gemaakt voor de maaltijd. De kinderclubwerkers hebben hun spullen bij de opslag afgeleverd. Die worden bewaard tot volgend jaar. Rond half 6 kwam iedereen naar de locatie om zijn/haar taak te doen. Twee jongeren stonden bij de deur om mensen te ontvangen en de weg te wijzen. Er waren 92 gasten, waaronder 7 moslima’s. De kinderen bleven beneden in de zaal voor heerlijke patat en een snack. De cateraar had voor een overheerlijk buffet gezorgd. Na de eerste ronde heeft evangelist Jan Bayense vanuit Johannes 1 vers 19 tot 30 het evangelie gedeeld vanuit de tekst ‘Zie het Lam Gods dat de zonde der wereld wegneemt’. Om dit goed te begrijpen heeft hij de mensen verteld over de plaats van het lam tijdens het offeren in het oude testament. Het moest een volkomen lam zijn zonder gebrek, die geofferd werd voor de zonde. Vandaaruit de lijn getrokken naar Jezus die gestorven is aan het kruis voor onze zonde en weer is opgestaan. Als je Hem om vergeving vraagt dan zal Hij je vergeven en ben je gered door Jezus.

Na de overdenking kwamen de kinderen naar boven om de liedjes te zingen voor de hele zaal. Bij ieder liedje werd door een kampganger, gekleed in de kleur van de dag, uitleg gegeven. Er werd vol enthousiasme gezongen en de gebaren zaten er goed in. Er waren ook huis-aan-huiswerkers die spontaan mee kwamen doen. Heerlijk al die kinderstemmetjes die het evangelie laten horen. Het was een feest!

Na het zingen konden de volwassenen voor een tweede ronde langs het buffet gaan. De kinderen mochten naar de speeltuin. Hier werd heerlijk gespeeld samen met de meesters en juffen.

Aan het einde van de avond werden de fietsen en skateboarden verloot onder de kinderen die een kleurplaat hadden ingeleverd. Er zijn heel wat prijzen verdeeld, met heel veel blije gezichten als gevolg!

De gasten gingen naar huis en wij hebben alles opgeruimd. Daarna is het altijd zo’n moment van ‘ontlading’. Met een grote groep zijn we opnieuw ijs gaan eten! Ja, er zijn heel wat ijsjes gegeten deze week, zo lekker! Volgende week dan maar een keer extra sporten. 😊

Terug op het kampoord werd er gelachen en vonden er serieuze gesprekken plaats. Ook was het tijd voor de heren om hun speelhuisje te pimpen. De lichtslinger werd gehaald en de stoeltjes ervoor gezet. Daarna zijn de beide heren erin gekropen en zaten ze gebroederlijk naast elkaar. Ze hebben genoten van hun taart de gesprekken met de jongeren die langskwamen en ja zowaar hebben ze geslapen! Vanmorgen werden ze verrast met ontbijt op bed en zijn ze op eigen kracht eruit gekomen. Deze actie heeft op dit moment al meer dan 1000,- opgebracht. Iets waar we dankbaar voor zijn!

Na een, voor de meesten, wat kortere nachtrust was het vanmorgen tijd om alles in te pakken en schoon te maken. Met z’n allen was dit zo gedaan! Daarna was het ook tijd voor ons om afscheid te nemen en dat doen we ook echt van iedereen. Er werden handen geschud en knuffels gegeven; er was een lach en een traan. De oud-kampgangers weten hoe het gaat.

Wat hebben we het goed gehad met elkaar en dan kan afscheid nemen moeilijk zijn. We hebben gelukkig het kerstweekend alweer in het vooruitzicht!

Het einde van deze blog betekent ook dat het blogteam mag gaan uitrusten. We hopen dat u een goede impressie heeft gekregen van onze week. Dank voor u gebeden voor ons en de mensen in Kerkrade!
We groeten u en hopen D.V. met kerst weer een nieuwe blogserie te schrijven.

Wilt u danken voor:

– De maaltijd die we mochten hebben met de inwoners van Kerkrade waarin zij ook het evangelie hebben gehoord;
– Dat iedereen vandaag veilig is thuisgekomen;
– Dat we hebben gehoord dat er kinderen naar de maandelijkse kinderbijbelclub willen komen volgende week.

Wilt u bidden

– Dat de kinderen die op de kinderbijbelclub zijn geweest en de inwoners van Kerkrade die we hebben ontmoet mogen ervaren dat God bij hen is en dat zij Hem zullen zoeken en vinden;
– Voor kracht en volharding voor Jan en Margriet Bayense nu wij weer weg zijn gegaan en zij weer ‘alleen’ achterblijven;
– Voor Christengemeente Kerkrade045 dat zij een lichtend licht mogen zijn midden in een stad vol duisternis;
– Dat er volgende week zaterdag kinderen naar de kinderbijbelclub zullen komen.

Steun ons werk met een gift

Ons werk is volledig afhankelijk van praktische en financiele gaven. Met een gift help je ons dit werk blijvend mogelijk te maken!

Menu
Scroll naar boven