Spring naar content

Breek de week op woensdag

Vanmorgen zijn we de dag begonnen na een warme nacht voor zowel degenen die in de tent slapen als de mensen die op de slaapzaal slapen. De wat frissere temperatuur van vandaag was daarom welkom.

Voor de toerusting lazen we vandaag Lukas 4:16-31. De toerusting ging in op de soevereiniteit van God: Hij mag doen met Zijn schepping wat Hij wil. Tegelijkertijd werd ook Zijn lankmoedigheid benoemd: God heeft geduld met mensen en ziet in Zijn liefde naar ons om.

Na afloop zongen we nog een keer het Limburgs volkslied zodat we vrijdagavond na de maaltijd dit uit volle borst mee kunnen zingen met de inwoners van Kerkrade.

Vandaag hebben de kinderwerkers genoten van het feit dat er kinderen op alle clubs waren. Omdat we weten dat dit anders kan zijn, maakt het ons elke keer opnieuw weer dankbaar. We zien dat kinderen zelf zo enthousiast zijn dat zij andere kinderen uitnodigen om ook te komen, al zijn ze zelf nog niet eens eerder op de club geweest. Er zijn vandaag weer kinderwerkers geweest die getuige mochten zijn van Gods werk in kinderen. We hopen daar morgen in de blog uitgebreider op terug te komen.

De huis-aan-huiswerkers hebben diverse gesprekken gevoerd, waarin er meerdere keren een opening kwam om in gebed te gaan met deze mensen en voor deze mensen. ‘We waren vandaag bij iemand in huis die op zoek was naar houvast in zijn leven, onder andere na het ontdekken van de geschiedenis van mensen zoals Luther. Hij heeft met aandacht geluisterd naar de uitleg van het woordenloos boek en heeft ook gelijk de livestream opgezocht van Christengemeente Kerkrade 045. Het was mooi om te zien dat deze man zijn verhaal wilde delen maar op zijn beurt ook alle tijd nam om naar de boodschap van Gods Woord te luisteren, wat hem zichtbaar raakte’.

Vanmiddag hadden de huis-aan-huiswerkers een vrije middag. Een deel van hen heeft deze tijd benut om tot rust te komen, anderen zijn voor hun ontspanning naar de stad Aachen in Duitsland gegaan. Vanavond troffen we elkaar weer bij het pannenkoekenrestaurant, waar jarenlange tradities zich voortzetten. Uiteraard sloten we de dag af met een ijsje. Weinig corveetaken dus vandaag, daar worden we blij van.

Vandaag is de blog wat korter, maar we hopen dat de beelden dit goed maken en dat jullie het werk in dit deel van Gods Koninkrijk meenemen in jullie gebeden. Morgen volgt er zoals beloofd een uitgebreidere blog met concrete bid- en dankpunten.

 

Steun ons werk met een gift

Ons werk is volledig afhankelijk van praktische en financiele gaven. Met een gift help je ons dit werk blijvend mogelijk te maken!

Menu
Scroll naar boven