Spring naar content

Een zonnige zondag

Na een regenachtige nacht (vooral voor de tentgangers) hebben we voor het eerst samen ontbeten. Voor die tijd was er ruimte voor stille tijd en een rustige start. Na de afwas was koffie, waarna we vertrokken naar Kerkrade. We waren vanmorgen te gast bij christengemeente Kerkrade045. Evangelist Jan Bayense preekte voor een volle zaal over 2 Korinthe 5 vers 17-21. De lijn die getrokken werd uit dit gedeelte, is dat de liefde van Jezus de basis is om de wereld in te gaan. Na de dienst hebben we in de tuin bij en Jan en Margriet koffie gedronken met de gemeenteleden en andere gasten. Het was heerlijk, want het zonnetje ging al snel schijnen. Het was met recht een zonnige dag!

De middagmaaltijd was een warme maaltijd. Die werd geserveerd in ons logeerverblijf. Na de afwas was er tijd voor ontspanning door bijvoorbeeld het lezen van een boek, een wandeling of een spelletje. Anderen zochten de rust op!

Vanmiddag was de dienst in het Patronaat. Opnieuw ging Jan Bayense voor. De preek ging over het eerste gedeelte van Romeinen 6. Daarin hebben we gehoord over de kracht van Christus waaruit wij mogen leven als gelovigen, omdat we Hem gelijk zijn geworden in Zijn dood en opstanding. Dit moedigt ons aan om op Christus te zien deze week en het geeft vrijmoedigheid om het evangelie te delen met de inwoners (klein of groot) van Kerkrade.

Na de dienst gingen we terug naar Wijlre voor een broodmaaltijd en koffie met vlaai. Die hebben we uiteraard op z’n Limburgs gegeten en dat gaat er iets anders aan toe dan in Holland. Ze waren toch lekker! Wist u trouwens dat in het Limburgs vlaai als ‘vla’ uitgesproken wordt?

De oud-kampgangers weten wat hierop volgde: het oefenen van de liederen met gebaren die we deze week de kinderen op de kinderbijbelclub gaan aanleren. Even voor uw beeld: de hele zaal werd leeggehaald en alle jongeren, ja álle jongeren, deden mee! Zowel bij de kinderwerkers als bij de huis-aan-huiswerkers zat het tempo er goed in. De zweetdruppels vlogen door de lucht, maar gelukkig kregen we spontaan een heerlijk waterijsje ter verkoeling.

Na dit zanguur hebben we de avond afgesloten met zang, Bijbel en gebed. Daarna heeft het blogteam dit schrijven ter hand genomen om u mee te nemen in de ervaringen van deze dag: u leest bij deze het resultaat. Vergeet niet om ook de bijbehorende foto’s van deze dag te bekijken voor een sfeerimpressie.

We wensen u vanuit het mooie Zuid-Limburg een goede nacht en hopen u morgen weer verslag te doen!

Wilt u danken voor:

– De gezegende diensten en warme ontmoetingen met de gemeenteleden van christengemeente 045;
– De positieve onderlinge sfeer in de groep(jes);
– Voor het lekkere eten.

Wilt u bidden voor:

– Dat de jongeren voldoende uitgerust zijn om morgen op pad te gaan in Kerkrade;
– Dat iedereen voldoende voorbereid is om zijn of haar taak te doen;
– Dat twijfel en spanning niet de overhand krijgen en dat de jongeren met vrijmoedigheid het Evangelie mogen delen;
– Voor open deuren, kinderen op de clubs en voor open harten.

Steun ons werk met een gift

Ons werk is volledig afhankelijk van praktische en financiele gaven. Met een gift help je ons dit werk blijvend mogelijk te maken!

Menu
Scroll naar boven