Spring naar content

Evangeliseren kan je leren

Vandaag was het de witte dag. Niet door de sneeuw, want de zon scheen uitbundig. Wel allemaal witte shirts, omdat de witte bladzijde aan de beurt was. Jezus maakt je leven schoon van zonde. De toerusting starten we altijd met het zingen van een psalm of lied. Daarna bespreekt Jan Bayense de ingezonden vragen van de dag ervoor. Dit kunnen we als ‘bagage’ deze dag weer meenemen. Verder heeft Jan het belang van het leren bidden aan de kinderen besproken. Wij hebben dit van onze ouders geleerd, maar deze kinderen niet. Goed om ze te leren bidden door het samen te doen en voor te doen!

Na de toerusting zijn we door het heuvelachtige landschap weer naar het grasveldje gereden om de tent op te bouwen. Het is soms echt passen en meten om alles in de auto te krijgen, maar we worden creatief 😉

Inmiddels zijn we een geoliede machine en staat de tent snel klaar. De huis-aan-huiswerkers pakten de plattegronden erbij en zoeken nog een straat die ze niet gehad hebben. De kinderstemmetjes galmen door de straten, sommige deuren staan open en mensen luisteren op de balkons mee!

Dagervaringen

We hadden u gisteren beloofd om vandaag iets uitgebreider terug te komen op Gods werk die zichtbaar is in het evangelisatiewerk. Dinsdag bracht een van de juffen op de clubs twee meisjes thuis. Toen ze aan de deur kwam, vroeg de moeder van de meisjes aan haar dochter of ze ‘gevraagd had aan de juf wat ze zou vragen’. De juf in kwestie wist van niks, en informeerde ernaar. Moeder vroeg of ze even binnen wilde komen, en dat deed ze. Eenmaal binnen gekomen stelde moeder de vraag aan de juf: ‘Mijn dochter slaapt al maandenlang nachten niet, de hele nacht door traumatische ervaringen. Elke nacht maakt ze me wakker, waardoor ik ook niet goed kan rusten. Omdat mijn dochter vorig jaar ook op de kinderbijbelclub is geweest en zelf best bezig is met het geloof, wilde ik aan jou vragen hoe mijn dochter dit ‘oplost’ met God en niet steeds mij wakker hoeft te maken.’ De juf vertelde aan moeder en dochter dat ze altijd met God kunnen praten door te bidden, eigenlijk een beetje zoals ze op de clubs gedaan hadden, en deed het voor. Haar moeder stond erbij en zei: ‘Eigenlijk heb ik niks met het geloof, maar als ze nu doorslaapt, dan ga ik misschien wel geloven’. De dag erna kwamen we weer in de wijk. Moeder kwam aanlopen en riep al van ver dat haar dochter ’s nachts gebeden had en verder door kon slapen. Ook op het kamp was hier veel voor gebeden. Zo zien we de kracht van het gebed. God is goed.

Vandaag was er een kampganger extra. Soé ging met ons mee op pad. Soé is zelf als kind op de kinderbijbelclub geweest. Toen een paar jaar niet en twee jaar geleden was ze er ineens weer en dit jaar is ze juf op de kinderbijbelclub. Voor ons heel fijn, want ze spreekt de taal van de kinderen. Bijzonder ook dat ze nu zelf de liedjes aan de kinderen mag leren die ze zelf heeft geleerd op de kinderbijbelclub. Vanmiddag ging ze huis-aan-huiswerk doen. Soé vertelt: ‘het was interessant, maar ook heftig om de verhalen te horen die de mensen vertellen’. Morgen hoopt ze weer met ons mee te gaan.

We hebben een vrouw ontmoet bij de deur. Wij mochten vertellen aan de deur wie wij waren en waar wij in geloven: in de Heere Jezus. Mevrouw bleef naar ons luisteren en dat gaf ons de mogelijkheid om het evangelie uit te leggen. Ze reageert dat ze het mooi vindt en dat we het geloof uitstralen. Ze vertelt dat ze het bijzonder vindt dat we iets komen brengen in de wereld. Daarop zei ze ‘voor mij is het niet en ik vind het prima wat ik zelf denk’. Toen hebben we het gesprek afgerond en hebben we bij de volgende deur aangebeld.

Maaltijd en kleurwedstrijd

Vandaag worden de laatste aanmeldformulieren voor de maaltijd en kleurplaten ingeleverd. Morgenavond is er namelijk een maaltijd voor de inwoners van Kerkrade. We mochten ze daar deze week voor uitnodigen. Tijdens deze maaltijd zingen de kinderen de aangeleerde liedjes en vertelt Jan Bayense het evangelie. Deze maaltijd wordt mede mogelijk gemaakt door stichting ‘In de rechte straat’. We kijken ernaar uit! En geen nood als de zaal vol zit en het eten op is, dan gaan wij wel daarna ergens anders eten. Al is het ijs, die hebben we nog niet op! 😉
De kinderen kunnen met de kleurplaat een fiets of skateboard winnen. Deze prijzen worden morgenavond verdeeld.

Actie ‘slapen in speelhuisje’

Soms komen de beste ideeën op de meest onverwachte momenten. Tijdens een avondwandeling stuitten twee kampgangers op een gratis af te halen plastic speelhuisje in het dorp. Niet lang daarna was het idee geboren om in dat krappe huisje de hele nacht te kamperen (lees: kreperen). Het is absoluut geen lolletje om daar een nacht in te bivakkeren, dus draag vooral uw steentje bij! De volledige opbrengst gaat naar ‘Een Boodschap voor Kerkrade’. Vanuit de kampgangers is inmiddels al enthousiast gereageerd: de donaties stromen binnen. Ook u kunt deze actie steunen via onderstaande link. Van harte aanbevolen!

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=Utqn1h36SiCcOT3q67jqXQ


Vanavond hadden we een heerlijke maaltijd en daarna een vrije avond. Daar waren we aan toe! Want evangeliseren is mooi, maar ook vermoeiend. We hebben op verschillende manieren geprobeerd op te laden om er morgen weer (relatief) uitgerust en met frisse moed aan een lange dag te beginnen!


Wilt u danken:

– Dat er veel mogelijkheden zijn deze week om mensen en kinderen te spreken en het evangelie te delen;
– Dat er nog steeds aanmeldingen binnenkomen voor de maaltijd;
– Dat we morgen Bijbels aan de kinderen kunnen uitdelen, zodat zij het evangelie in huis hebben.

Wilt u bidden:

– Dat God in de harten van de mensen, die we gisteren en vandaag gesproken hebben en niks met het evangelie te maken willen hebben, werkt;
– Dat als we morgen afscheid moeten nemen van de kinderen we ze mogen wijzen op Jezus die blijft en hen altijd hoort;
– Dat we een gezegende maaltijd mogen hebben morgen waarin mensen opnieuw of voor het eerst bereikt worden door het evangelie.

Steun ons werk met een gift

Ons werk is volledig afhankelijk van praktische en financiele gaven. Met een gift help je ons dit werk blijvend mogelijk te maken!

Menu
Scroll naar boven