Spring naar content

Samen op weg gaan!

Gisteravond kwamen de douchende heren onder ons voor een leuke verrassing te staan: Na alle zeven douches geprobeerd te hebben kwamen ze tot de conclusie dat er geen één warme douche was.  Nu scheelt het dat het zomer is, maar toch is een warme douche fijner. Ook deze ochtend was het nog steeds alleen maar koud water wat eruit de kraan kwam. De beheerder heeft de loodgieter ingeschakeld en die heeft het probleem gelukkig snel verholpen. Alle jongens weer blij! Nog net geen run op de douche. 😉

Na het ontbijt was het in een razend tempo corvee doen, want om 9 uur stond de eerste toerusting van deze week op het programma. Jan Bayense heeft een aantal handreikingen gegeven voor het huis-aan-huis werk en de kinderbijbelclub. Eén van de belangrijkste om te onthouden is: evangeliseren is luisteren, luisteren en luisteren. Daarnaast is evangeliseren allereerst vriendjes maken.

Na de tassen ingepakt te hebben en een lunchpakket mee (we blijven namelijk de hele dag in Kerkrade) werden de auto’s vol geladen en zijn we vertrokken naar drie wijken in de stad. (Met de ochtend en middag staan we totaal op zes plekken). In iedere wijk wordt de kinderbijbelclub opgebouwd en gehouden en op diezelfde tijd wordt er in de buurt eromheen huis-aan-huis aangebeld. We nemen u mee in een paar ervaringen van de huis-aan-huiswerkers en van de kinderbijbelclub:

‘Een bouwvakker was bezig met zijn eigen huis aan het opknappen. Hij was wel geïnteresseerd in wat wij te zeggen hadden, maar zelf? Nee, zelf geloofde hij niet in een leven na dit leven. We raakten in gesprek over de waarheid die te vinden is in de Bijbel, de liefdesbrief van God aan mensen. Een voorbeeld raakte hem wel: Jezus Zelf zegt dat Hij heengaat om een plaats bij de Vader te bereiden in de hemel, net zoals hij op dit moment bezig is met het bewoonbaar maken van zijn eigen huis.’

‘We kwamen bij een huis aan en er werd opengedaan door een mevrouw. Het leek alsof mevrouw gehaast was. Tijdens het gesprek hebben we een formulier voor de maaltijd aangeboden. (Over de maaltijd van vrijdagavond in een latere blog meer). Mevrouw gaf aan dat haar kinderen, nu in de 20, vroeger op de kinderbijbelclub kwamen en zij had nog een Citybijbel thuis liggen. Helaas kan zij vrijdagavond niet naar de maaltijd komen vanwege een operatie. We hebben de activiteitenfolder aangeboden en een kaartje. Na 20 minuten aan de deur gepraat te hebben bleek dat mevrouw bezoek binnen had zitten die ze tijdens het gesprek heeft laten wachten. Wij bedankten elkaar en we mochten voor mevrouw bidden. Een bijzondere ontmoeting!’

‘Vandaag was de centrale waarheid van de Bijbelles ‘God is Heilig’. De Bijbeltekst daarbij was ‘De troon van de Heere staat in de hemel’ (Psalm 11 vers 4B). Tijdens het vertellen vroeg één van de juffen: Hoe kan je weer bij God komen? Een meisje van de club riep op dat moment een paar keer: ‘Let’s go Jesus’.

‘Op een andere club was een jongen een uur te vroeg omdat hij zo’n zin had in de club. Hij had een thuis een timer gezet zodat hij het niet zou vergeten. Ook had hij had al zijn petjes van de afgelopen jaren nog bewaard.’

Naast deze positieve verhalen, zijn er ook ervaringen dat deuren dicht zijn gebleven of dat er geen ruimte was om het evangelie te delen. Er was ook een groep kinderwerkers die ’s morgens begon met een paar kinderen die halverwege door hun moeder van de club werden gehaald, waardoor ze geen kinderen meer hadden. ’s middags had deze groep helemaal geen kinderen op de club. Toch zijn ze de club gaan houden. Dat vraagt volharding en geduld.

Toen de middagclub was afgelopen hebben de kinderwerkers alles opgeruimd, in de auto geladen en is iedereen teruggereden naar ons verblijf. Daar was het tijd om de eerste dag te evalueren. Na de evaluatie was het tijd voor de groepsfoto, zie onderaan de blog het resultaat.

Vanavond hebben we een vrije avond. Een hele grote groep is ijs eten in Epen. Daar word je altijd begroet en uitgezwaaid met ‘goeiemorgen’. Anderen zijn buiten een spelletje tafeltennis aan het doen of aan het wandelen. Als je de hele dag ‘aangestaan’ hebt is het goed en belangrijk om ’s avonds te ontspannen.

Om half 10 hebben we avondsluiting gehad en uiterlijk 12 uur zal eenieder zijn slaapplaats opzoeken. We hopen op een goede nachtrust.

Wilt u danken voor:

– Dat er deuren zijn opengegaan en er kinderen op de kinderbijbelclub zijn geweest;
– Dat we mensen konden uitnodigen voor de maaltijd op vrijdagavond en de eerste aanmeldingen daarvoor al binnen zijn;
– Voor de ontspanning die we samen mogen hebben.

Wilt u bidden voor:

– Moed en kracht voor de kinderwerkers die vandaag de clubs hebben gehouden zonder dat er kinderen waren;
– Dat er morgen op alle clubs kinderen zullen zijn;
– Dat God de ontmoetingen van vandaag zal zegenen en Hij Zijn Woord niet leeg zal doen wederkeren.

Steun ons werk met een gift

Ons werk is volledig afhankelijk van praktische en financiele gaven. Met een gift help je ons dit werk blijvend mogelijk te maken!

Menu
Scroll naar boven